תחומי התמחות וטיפולים
נשימה אפית
נשימה אפית חשובה ומועילה יותר מנשימה דרך הפה. נשימה דרך האף יכולה לעזור לסנן אבק ואלרגנים, להגביר את ספיגת החמצן, ולהרטיב ולחלח את האוויר הנשאף. נשימת פה, לעומת זאת, עלולה לייבש את הפה, זה עלול להגביר את הסיכון לריח רע מהפה ולדלקת בחניכיים. נשימת הפה עשויות גם לגרום לנטייה גבוה יותר לאלרגיות, אסטמה ושיעול.
הפרעה או חסימה בנשימה האפית היא תופעה שכיחה, עד כדי כך ש 40% מהאוכלוסייה סובלים בצורה מסוימת מחסימה כל שהיא בנשימה.
הסיבות לחסימה בנשימה אפית הן רבות ומגוונת, החל מבעיה פשוטה של מחיצת אף עקומה, גודש אפי ונזלת, שקד שלישי, פוליפים או במקרים נדירים גם גידול.
ד״ר באסל ג'בארין מאבחן בצורה יעילה ומהירה ללא כאבים בעזרת אנדוסקופ את הסיבה לחסימה אפית ומציע את הטיפול הטוב ביותר המותאם אישית לכל מטופל לאחר תיאום צפיות והבנת צרכי המטופלים.
חוש ריח
אין ספק שהיכולת להריח תורמת רבות לחיינו. היא מאפשרת לנו ליהנות מארומה של תה ריחני, מפריחה אביבית; ומנגד – גם מתריעה מפני שימוש במזון מקולקל, מפני דליפת גז או חלילה במקרה של שריפה.
ישנן סיבות שונות לפגיעה בחוש הריח – החל מהצטננות קלה ועד למצבים חמורים יותר המחייבים התייחסות רפואית מתאימה.
כאב ראש
כאבי ראש הם מצב שכיח מאוד שרוב האנשים יחוו פעמים רבות במהלך חייהם. התסמין העיקרי של כאב ראש הוא כאב בראש או בפנים. הסיבות לכאב ראש הם מגוונות ורבות כגון סינוסיטיס, טינשן, קלסטר, ומיגרנה. תולדות התסמינים והכאבים, בדיקה גופנית הכוללת בין היתר אנדוסקופיה יחד עם הדמיות כשצריך, מאפשרות אבחנה מדויקת של הגורם לכאבי ראש.
סינוסיטיס כרונית
סינוסיטיס כרונית היא דלקת(בצקת ונפיחות) ברירית הסינוסים(מערות הפנים) לרב לא זיהומית אך לפעמים מלווה עם זיהומים מתמשכים. ההגדרה של דלקת כרונית מתקיימת כאשר התסמינים והדלקת מתמשכים על פני תקופה של זמן, בדרך כלל יותר מ-12 שבועות. סינוסיטיס כרונית משפיעה לחומרה על איכות חייהם של הסובלים ממנה בהרבה אספקטים. לכן אבחנה מהירה ומדויקת של הסינוסיטיס והגורם המחולל מאפשר מתן טיפול מתאים ושיפור מהיר של התסמינים ואיכות החיים.
פוליפים באף
כ-2-4% מהאוכלוסייה יסבלו מפוליפים באף. פוליפים היא רקמה דלקתית המתפתחת בחלל האף והסינוסים (מערות הפנים). פוליפים מהווים חלק מהדלקת הכרונית של הסינוסים (דלקת אשר נמשכת שלושה חודשים או יותר), ישנם סוגים שונים של פוליפים. אבחנה מתבצעת ע״י בדיקה אנדוסקופית, בדיקת דם לאפיין סוג דלקת והדמיה. אבחון ואפיון של הפוליפים בצורה מדויקת יאפשר מתן טיפול מותאם אישי ויעיל.
גידולים באף וסינוסים
גידולי אף וסינוסים הם רקמות שגדלו בצורה לא נורמלית. הם יכולים להיות גידולים שפירים או סרטניים המופיעים באף או בסינוסים. גידולים סרטניים בחלל האף או בסינוסים הם נדירים, כאשר רק כ-2,000 מאובחנים בארצות הברית מדי שנה. קיימים מספר סוגים של גידולי אף וסינוסים, סוג הגידול ואפיינו יקבע את הטיפול הטוב ביותר.
עיניים, דרכי דמעות ואף וסינוסים
הסמיכות בין העיניים לסינוסים מחייבת שיתוף פעולה בין מנתחי סינוסים למנתחי עיניים (אוקולופלסטיקאיים). הטיפול היעיל בחסימת דרכי דמעות מבוצע כיום דרך כירורגיה אנדוסקופית שמשלבת מנתח סינוסים מוסמך ורופא עיניים אוקלופלסטיקאי.
בלט ולחץ על העיניים כתוצאה ממחלת תריס או מחלות אחרות מחייב טיפול כירורגי(דקומפרסיה) שישלב גישה אנדוסקופית בעזרת רופא מנתח אף וסינוסים וגישה חיצונית של רופא עיניים אוקלופלסטיקאי.
גידולי יותרת המוח ובסיס הגולגולת
יותרת המוח(היפופיזה) היא בלוטה קטנה במוח. גידולי יותרת המוח נגרמים מגדילה לא תקינה בבלוטה. רוב גידולי יותרת המוח אינם סרטניים (שפירים). לכן ניתוח אנדוסקופי שמבוצע דרך האף להסרת הגידולים הוא סטנדרט הטיפול המקובל היום. ניתוחים אנדוסקופים של בסיס הגולגולת מבוצעים גם בגידולים אחרים של בסיס הגולגולת דוגמת כרדומות, קרניופרינגיומה, וגידולים של עצב הריח ומצבים של דלף נוזל חוט השדרה דרך האף. ניתוחים אלו מבוצעים באופן אנדוסקופי ע״ מנתח סינוסים ובסיס גולגולת אנדוסקופי ולרב בשיתוף פעולה עם נוירוכירורג. בניתוחים זעיר פולשנים אלה, המנתח עובד דרך הנחיריים עם מצלמה-אנדוסקופ זעיר כדי להסיר גידולים עם מכשירים ארוכים ומזוותים.
נחירות והפסקות נשימה חסימתיות בשינה
נחירות קשורות לעתים קרובות להפרעת שינה, הנקראת דום נשימה חסימתי בשינה. לא כל הנוחרים סובלים מדום נשימה בשינה, אבל אם נחירות מלוות באחד מהתסמינים הבאים- עדות להפסקות נשימה בשינה, ישנוניות מוגזמת בשעות היום וכאבי ראש בבוקר, מומלץ לפנות לרופא להערכה נוספת בחשד לדום נשימה בשינה. הטיפול בנחירות והפסקות נשימה חסימתיות בשינה הוא מורכב ודרוש הערכה מדוקדקת וזאת כדי להתאים ולכוון את הטיפול הניתוחי לאזור החסימה בדרכי הנשימה במהלך השינה.
קול וצרידות
צרידות (דיספוניה) היא כאשר הקול שלנו נשמע צרוד, מתוח או נשפני. עוצמת הקול (כמה חזק או חלש אנחנו מדברים) עשוי להיות שונה וכך גם הצליל/טון (כמה גבוה או נמוך הקול נשמע). ישנן סיבות רבות לצרידות אך, לשמחתנו רובן אינן רציניות ונוטים להיעלם לאחר זמן קצר. אבחון וטיפול מהיר בבעיות צרידות מונע הידרדרות המצב והמעבר לצרידות כרונית.
מחלות אף אוזן וגרון בילדים
מחלות אף אוזן וגרון הם מרובות ושכיחות בילדים, כגון הפרעות נשימה, נחירות, נזלת כרונית, דלקות אוזניים חוזרות, נוזלים באוזן תיכונה, הגדלת שקדים, הגדלת אדנואיד (שקד שלישי) , דלקות שקדים חוזרות, מלפורמציות ומחלות ומולדות אחרות . אבחנה מהירה וטיפול יעיל יאפשרו התפתחות תקינה של הילדים ושיפור ניכר באיכות חייהם בכל ההיבטים.
לקבלת מידע נוסף